27.12.2018

Aamupäivä Havannassa


Vatsataudista suurinpiirtein toivuttu. Toivottavasti jää ekaksi ja vikaksi ennen kotiinpääsyä. Eilen kävi yllättäen ystäviä Suomesta kylässä. Kiva oli nähdä, ja vaihtaa Kuuban kokemuksia himppasen heikosta olosta huolimatta. Sitten pätkäskin iltapäivästä netin ja muutkin yhteydet poikki. Onneksi ei jaksanut muuta kuin nukkua, mutta tänään aamulla alkoi olla pirteämpi olo, niin etenkin Koota alkoi kovasti vaivata netin puute. Yritimme turhaan sms-viestejä lähetellä vuokraisännälle, mutta netti ei palautunut. Tänään oli myös siivouspäivä, joten sitä piti paeta ulos kuumille kaduille. 

Hiki ehti tulla kymmenessä minuutissa ennen kuin pääsimme tästä ”slummista” vähän ”hienommalle” alueelle. Tepusteltiin monta tuntia. Välillä ei ihan niin paljoa tarvinnut katsoa mihin astuu, mutta koko ajan kuitenkin pitää olla valppaana. Satamaan oli tullut taas iso risteilyalus, hassuja laatikkomaisia rahtialuksia ei ole nyt näkynyt . Yritettiin turhaan jonottaa Nauta-korttia paikallisesta puhelinmyymälästä, mutta sinne oli n. 20 metrin jono, joten aika nopeasti kyllästyttiin jonottamaan hurjassa auringonpaisteessa, etenkin kun kukaan ei näyttänyt pääsevän sisään liikkeeseen. Nauta-kortilla ilmeisesti saisi nettiyhteyden (1h/1CUC), joka toimisi jossain puistossa ja isojen hotellien auloissa. Päädyttiin taas D’Nextin ilmastoituun ravintolaan, jossa nautittiin päivän ensimmäiset mojitot ja aamiainen. Tepusteltiin takaisin casaan monia outoja juttuja taas näkeminä, ja kuumissaan. Siivous oli taas toiminut. Hurjat rotikkamyrkkyjen hajut tuli jo vimpalla porrastasanteella nenään ja puhdas asunto. Muy bien.  

Kotona Koo soitti täräytti isännälle, ja sehän jopa vastasi. Yhteisen kielen puuttuminen oli mielenkiintoista, Koolta kuului hola, problemos internet ja jotain quatro, cinco sekä sen jatkoksi englantia. Vuokraisäntä seposti ummet ja lammet espanjaksi ja lopuksi räppäsi puhelimen kiinni. Pienen hetken siinä sitten mietiskeltiin, että mitenkähän se nyt meni oikein omasta mielestä, kunnes puhelimeen tuli espanjaksi tekstiviesti vuokraisännältä. Ei muuta kuin sitä kääntämään suomeksi tabletin offline-sanakirjan avulla. Viestissä vuokraisäntä pyysi tulemaan hänen työpaikalleen välittömästi, joten Koo hyppäsi polkutaksiin ja kuski oli huristellut kilometrin matkan juuri niille liepeille, josta oltiin juuri tultu. Bueno ja gracias kuulemma riitti sanoiksi, kun meillä oli taas internet toiminnassa ja ei ollut maksanut tällä kertaa kuin 20 cuc (2,5 Gt). Saapa nähdä toimiiko oikeasti niin pitkään … Ei täällä huvita ilman nettiäkään olla, kun ei tiedä mistään mitään ja ei saa yhteyksiä kotisuomeen.

2 kommenttia:

 1. Terrkkuja kotosuomesta 🤗
  Kuulostaa todelliselta seikkailulta ja selviytymiseltä tuo teidän reissu. Mutta kokemusta rikkaampana sitten kotiin 😁 Me palattiin Thaikuista ja maltettiin jopa 4 päivää oottaa ennen uuden reissun varaamista 😂 Montenegroon toukokuussa kun niin halvalla saatiin 🤣 Nauttikaa lämmöstä ja Kuuban ihmeellisestä tunnelmasta 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisin Virpi (ei näkynytkään tuo käyttäjätunnus)

   Poista